13 October 2021

Restriktioner i Italien

Dekret nr. 127 udstedt af den italienske regering, betyder at pr. 15. oktober 2021 og indtil 31. december 2021 indføres et krav om, at chauffører ved ankomst hos italienske virksomheder, skal fremvise et Green Pass, som er en digital bekræftelse på, at chaufføren er vaccineret mod Covid-19.

Det er ikke alle chauffører, der er vaccineret og hvis de er vaccineret, er det nødvendigvis ikke med en godkendt vaccine, som giver adgang til et Green Pass. Såfremt en chauffør ikke har et Green Pass, vil nødløsningen være kvik tests, som giver 48 timers fri bevægelighed.

Vi forventer udfordinger udover det sædvanlige i Italien i form af forlængede trasnittider og forsinkelser.  En stor andel af vores chauffører skal køre ud af rute, betale tests og vente på testsvar for at kunne få adgang til italienske virksomheder. Derudover kan det være nødvendigt, at nogle chauffører skal have flere tests, når de opholder sig mere end 48 timer i Italien.

Såfremt vi bliver ramt af ekstraordinære udfordringer og omkostninger omkring skæringsdatoen, er vi nødsaget til at opkræve disse udgifter hos vore ordregivere.

Vi vil gøre vores bedste for at leve op til vore kunders forventninger. Vi tillader os derfor at beregne et Green Pass/COVID-19 testtillæg, hvilket naturligvis ophører, når situationen normaliserer sig.

Har I spørgsmål til ovenstående, står jeres daglige kontaktpersoner naturligvis til rådighed.