Told

Eksportør/Importør registrering
Alle virksomheder som eksportere/importere varer til /fra EU skal være eksportør og/eller importør registeret for at det er muligt at lave udførsler og fortoldninger. Dette skal gøres på www.virk.dk. NTG Continent A/S anbefaler at virksomheder både er eksportør og importør registeret, såfremt der skulle opstå forsendelser med returvarer.

Fuldmagt vedr. udførsel og fortoldning
I henhold til toldkodekset kræver det at virksomheden (eksportøren/importøren) udsteder fuldmagt til NTG Continent A/S til brug ved udførsel og fortoldning.

Download fuldmagt

Den udfyldte fuldmagt mail til: switzerland@ntgcontinent.com

Faktura til brug ved udførsel (eksport)
Fakturaen skal indeholde følgende:

  • Eksportørens og modtagers navn og adresse
  • Fakturanr. og dato
  • Kolli og kilo
  • Varens art
  • Varens oprindelse
  • Varekode(r)
  •  Vareerklæring med original underskrift

Såfremt at fakturaens værdi overstiger 45.600 kr. skal der være bevillingsnr. fra SKAT i vareerklæringen eller udstedes et EUR1 certifikat.

NTG Continent A/S kan være behjælpelige med udstedelse af EUR1. Det kræver en fuldmagt fra eksportøren.

Download fuldmagt

Den udfyldte fuldmagt mail til: switzerland@ntgcontinent.com

Faktura til brug ved indfortoldning
Iflg. Toldkodeks nr. 952/2013 er det ab 1. maj 2016 ikke muligt at bruge proformafaktura til indfortoldning, da den ingen juridisk bindende værdi har (proformafakturaen kan dog godt bruges til egne returvarer, midlertidig import og varer til aktiv forædling). Sørg derfor altid for, at der er en handelsfaktura tilgængelig.

Returvareerklæring
Ved returforsendelser skal afsender udstede en proforma faktura, hvoraf det tydeligt fremgår, at der er tale om returvarer. Følgende tekst skal også stå i proforma fakturaen:

Hiermit bestätigen wir, dass es sich bei o.g. Produkten um Güter handelt, welche NICHT von der Dual-Use Güterliste erfasst und somit NICHT bewilligungspflichtig nach Art. 3 Güterkontrollverordnung (GKV) sind.

Ved indførsel af returvarer er det muligt at slippe for told og moms. For at dette kan lade sig gøre skal der udfyldes en returvareerklæring til NTG Continent A/S.

Link til returvareerklæring fra SKAT: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=56175&vId=0

Erklæring skal bruges ved ankomst til grænsen.

Den udfyldte returvareerklæring mailes til: switzerland@ntgcontinent.com

Såfremt de sidder med spørgsmål til ovenstående eller på anden måde har brug for toldvejledning kan de kontakte: switzerland@ntgcontinent.com eller tlf. 7632 0920